Saaristoralli 2007

Jälleen kerran on klubilaiset ajaneet saaristorallin ja mitä mainioimmissa sääolosuhteissa. Hyvän sään lisäksi onnistuneen matkan takasi hyvä seura, yllätykset ja hyvä etukäteissuunnittelu.

Minähän sanoin! Siis, että saaristossa on hyvät kelit. Valitettavasti valtuuteni ei riittänyt sen pidemmälle - kuulin nimittäin jälkikäteen kelin olleen mielenkiintoinen sunnuntaina pääkaupunkiseudun suuntaan menneille. Mutta palataan viikonloppuun, silloin säiden herra suorastaan helli meitä ja antoipa
extrana upean kuutamonkin perjantai-illaksi. Kuutamo tulikin tarpeeseen, ainakin sille yhdelle skootteristille, joka saapui perille noin klo 23 yön pimeydessä - ajettuaan kymmenisen tuntia vaaleanpunaisella moposkootterillaan. Hurraa-huudot vain kaikuivat yössä, kun Gunilla Porvoosta saapui perille.

Mukava yllätys

Ensimmäisen yön majoituimme Kustavissa Wanhalla Luotsiasemalla. Paikka oli aika karun näköinen ulospäin, mutta sisältä varsin mainio. Joka huoneesta näkymä merelle, jostain huoneesta useampaankin suuntaan. Yöpymisen arvoinen paikka, ja kannattaa pitää kiirettä, paikka saattaa olla auki enää ensi kesän. Pihapiirissä meren rannalla oli myös todella reilun kokoinen grillikatos, jossa vietimme iltaan grillaillen ja jutustellen. Todella mukavan yllätyksen ensimmäiseen iltaan tuotti Jukka Björn, joka oli teettänyt meille kaikille hienot Saaristoralli-ajopaidat. ISO kiitos meidän kaikkien puolesta siitä! Kyllä tällä jo paikkansa kerhossa lunastaa!

On lautalla pienoinen...

Aamulla maittavan ja täyttävän aamiaisen jälkeen koko sakki oli esimerkillisen pirteänä ja innokkaana lähtemään matkaan. Ensimmäinen ajorupeama olikin vallan sopiva, olisiko ollut n. 200 m - eli laskettelimme majatalon pihasta alas lauttarantaan. Ja samanlaista sitten päivä pitkälti oli muutenkin: lauttoja ja upeita saaristolaisteitä vuoron perään sopivasti. Ajokilometrejähän päivän mittaan ei paljoa tullut, mutta sitäkin enemmän oli aikaa mukavalle yhdessäololle ja jutustelulle lautoilla matkan edetessä hiljakseen.

Teksti ja kuvat lainattu asianomaisten luvalla. Loput tarinasta löytyy Potkulaudan numerosta 3/2007.

Kirjoita oma juttusi täällä.