Nopeusmittarin hammasrattaan vaihto

7 posts / 0 new
Uusin kirjoitus
Miilumatti
Nopeusmittarin hammasrattaan vaihto

Omistan Vespa 125, jonka nopeusmittari ei näytä nopeutta ja luultavimminkin vika on muovisen hammasrattaan kuluminen.

Testasin että mittarin viisari liikahta kun vaijerin alapäästä pyöräyttää. Nyt ongelma olisi että kuinka pääsen käsiksi muoviseen hammasrattaaseen, joka oletettavasti sijaitsee etuakselin vieressä. Akseli on paketoitu melko vahvasti. Kysymys kuuluukin että kuinka pääsen käsiksi muoviseen hammasrattaaseen? Vaijerin liityntäpisteen kohdalta ei näyttäisi olevan pääsyä "umpion" sisään.

Keväisin skootteriterveisin,
Matti

vespaco
Käyttäjän vespaco kuva
Vuosi

Noita 125 kuutioisia on aikamoinen liuta vuodelta 1948 lähtien. MIltäs vuodelta sinun on?

Miilumatti
Vuosimalli ja sivupeilin kierteet menneet huonoksi

Vespani on vuosimallia 2006.

Toisena ongelmana on sivupeilin kierteiden pitämättömyys. Tiedän kyllä kuinka kiristysmekanismi toimii, mutta kierre millä peili kiinnittyy on pyöritetty "sileäksi". Vaatiikohan tämä isonkin rempan vai löytyisiköhän jotain välipaloja. Ehkä survon jotain täytemassaa kierteiden väliin ja toivon et pysyy.

Kuva: 

___________________________________
Vespa 125

pv takarumpu
Käyttäjän pv takarumpu kuva
Motonetistä ja Biltemasta

Motonetistä ja Biltemasta voit ostaa kierteiden korjaus sarjan, En muista millä nimellä heillä sitä myydään, Yksi tunnettu merkki on Helicoil. Helppo korjat vanhat kierteet itse tällä systeemillä.
T. Ilkka

Miilumatti
Varaosa jo taskussa

Minulla jo hammasratas, mutta kuinka sen saisi asennettua paikalleen? Pitäis jotenkin saada toi "akselimokkula" avattua. Kait?!

___________________________________
Vespa 125

vespaco
Käyttäjän vespaco kuva
Eli uusi 125

Löytyykö noista uusista Vespoista noita korjausmanuaaleja? Vanhoista löytyy, uusista en tiedä. Vai löytyykö netistä vastaavia? Haynes tai joku vastaava.

Jukka
.

.