Kuinka moni clubilainen on kaatunut moposkootterillaan?

3 posts / 0 new
Uusin kirjoitus
Anonymous (ei varmistettu)
Kuinka moni clubilainen on kaatunut moposkootterillaan?

Kaaduin hiljattain moposkooterillani, pidän ajamisesta mutta niin masokisti en taatustikaan ole että pitäisin siitä että kaatuu nurin, tuskin kukaan muu siitä diggaa(se tekee hirmuisen kipeää ja joutuu sairaslomalle). Syytän kyseisen tien huonoa kuntoa mutta myös moposkootterin liian pieniä pyöriä, ehkä olisi myös peiliin katsomisen aika. Nykyiset "vanhat" tiet varsinkin teiden reunat on kyllä paikka pakoin todella kamalassa kunnossa, vanhoja valtateitä päällystetään nykyään harvoin. Kyseinen tienpätkä oli Loviisan Koskenkylästä tie nro 170 Porvooseen päin, myöhäinen ilta matkalla kotiin Loviisaan, retrotyylisessa mopossani on vähintään kohtalaisen hyvät ajovalot. Onneksi eräs autoileva nuoripari näki kaatumisen ja pysähtyi auttamaan, eli työnsivät rikkinäistä skopoa läheiseen pihaan ja antoivat vielä kyydin kotiin Loviisaan. Seuraavana aamuna sitten menin terveyskeskukseen ja jäin sairaslomalle, onneksi myös se seikka ettei ollut luumurtumia oikeassa kädessä siis selvisin ruhjeilla ja naarmuilla. Kyseinen kyydin antanut avulias nuoripari kertoi etten ole ainoa nurin ajanut kyseisellä vanhalla 170-tiellä, kertokaa eteenkin skopoilevat clubilaiset onko teille kaatumiset ns arkipäivää? Onko liian pienet pyörät moposkootterissa?

vespito
Käyttäjän vespito kuva
Omat kaatoni ovat -

Omat kaatoni ovat - toistaiseksi - olleet ns. huoltoasemakaatoja. Eli olen onnistunut koheltamaan skootan nurin lähes kävelyvauhdista.

Vauriot ovat ollet lähinnä henkisiä, mutta polveakin on asvalttiin on kopautettu. Se tekee yllättävän kipeää jo nollavauhdistakin.

Kaksipyöräisellä kaatumista tuskin monikaan välttää kokonaan ajouransa aikana. Riskiä voi vähentää olemalla epäluuloinen kaikkia näkyisissä olevia autoilijoita kohtaan menevätpä ne edessä, takana, viereisellä kaistalla tai vastaantulevalla kaistalla. Pahin riskin on ehkä vastaantuleva autoilija joka kääntyy eteen. Sivuteiltä tullaan myös usein härskisti pienen skootterin eteen, koska luullaan että se liikkuu kuitenkin niin hitaasti.

Noh, kohta pääsee taas testaamaan riskienhallintaa kesän pitkällä skoottareissulla. Yritän pitää pyörän pystyssä pari viikkoa ja silmät tarkkana autoilijoita bongatessa.

***
Vespito & GL, GS, SS, Rally, Acma ja V13-projekti

Baotian
Ei ole ilmoja pidellyt

.

erosin kerhosta.