SC Reinot Hailuodossa 4.7.2016

Ajateltiin Reinojen kanssa rykästä yksi porukka-ajo heti loman alkuun. Kutsut julkaistiin Facebookin Skootteristin Kuulumiset-ryhmässä ja skootterini.com foorumilla.

Sunnuntai 3.7 Kerrankin inhimillinen lähtö; kyllä siitä jotain etua on kun pakkaa tavarat kootteriin jo edellisenä iltana. Ei tarvinnut kuin pukea ajokamat päälle ja menoksi. Koskapa Toni Hellinen lupasi sadekuuroja tai jatkuvampia sateita, käsittelin kypärän visiirin 5 sateesta nimisellä litkulla. Mönjä on tarkoitettu etiketin mukaan auton tuulilasiin ja saattaa siinä toimiakkin. Tuulilasi kun on lasia, mutta muovisessa visiirissä ei mielestäni juurikaan auttanut. Tosin meikäläisen marssivauhti on 75-95 km/h Navin mukaan. Mutta ei siitä haittaakaan ollut ja tulipa visiiri putsattua kunnolla.

Koskapa ilma oli ankea en sen kummemmin reitillä hurmostellut. Orivesi, Jämsä, Jyväskylä ja nelostietä ylöspäin. Äänekoski, Viitasaari, Pihtipudas, Vaskikello ja Kärsämäki. Turpakukkulalla sosiaalikahvit Arskalla = Puoli pannullista maitokahvia ja vuoden kuulumiset.

Kärsämäeltä Arskan opastamana pikkuteitä Malmitielle ( tie nro 88 Raahe-Pulkkila ) ja sitten Malmitietä Raaheen. Arska yöpyi isällään ja mä siskolla. Päivän kilometrit 556,5 km. Kärsämäelle asti satoi kokoajan jollain volyymillä eli oli jatkuvampia sateita nuot. Mutta oli lämmintä sadetta ja niin hienoa että kahvasuojat ja kahvalämppärit riittivät pitämään hanskat kuivina. Kärsämäeltä Raaheen oli hyvä ajokeli.

Maanantai 4.7 Eka lähtöpaikka oli klo 8 Merijärven Seo. Me Arskan kanssa tähtäsimme klo 9 Pattijoen Pulla-Pirtille. Klo 8:50 Pulla-Pirtille kaartoivat Merijärveltä lähteneet Hannu ja Raimo, molemmilla Kymco 250 Grand Dink vm. 2006. Raimo olikin minulle uusi tuttavuus.

Osa tankkasi, jotkut kahvittelivat ja sitten olimme valmiina taipaleelle. Olkijoki, Siikajoki, Karinkanta, Lumijoki, Liminka, Kempele, Oulunsalo. Jälleen Toni Hellinen muisti Reinoja ja Siikajoella Saloon HuitsinNevadan parkkipaikalla kiskoimme sadekamat päälle. Kolmas lähtöpaikka oli Oulunsalon Shell klo 11:30 Ketään ei kuitenkaan määräaikaan mennessä tullut ja koskapa lautta lähtisi klo 12 lähdimme ajelemaan heti määräajan umpeuduttua.

Lautalla annoin Navin olla päällä, halusin tietää lautan nopeuden: 19 km/h. Merimatka on kartan mukaan reilut 6 km. Hailuodon läpi menee tie nro 816 ja se on karvan alle 30 km. Ajoimme naatiskellen saaren toiseen päähän, Marjaniemeen. Olikohan ravintola Luotsi missä lounastimme? Lounas oli todella maittava, lohikeitto, jauhelihapihvit paistetuilla perunoilla ja kahvin kanssa piirakkaa. 15e.

Kerkesimme klo 15 lähtevään lauttaan ja sitten taas Oulunsalon Shellille jossa meidän oli määrä tavata Jaska, jonka aikataulut eivät nyt antaneet myöten lähteä saarelle. Aikamme viidestään turistuamme Raimo kertoi että hänen tyttärensä asuu siinä lähellä ja että tytär miehineen on hurahtanut neuvostoliittolaisiin sivuvaunumoottoripyöriin. Raimo soitti tyttärelleen ja tytär toivotti meidät tervetulleiksi. Jaskan aikataulu ei antanut periksi ja niimpä hän jatkoi taholleen ja me 4 muskettikootteristia ajoimme lentokentän laitaan. Ja olihan siellä: 2 kpl 650cc Uralia ja 1 kpl 750cc Dnepr. Pattijoelle ajoimme aikalailla tuloreittiä ja Pulla-Pirtin parkkipaikalla porukamme hajosi. Sisko sai nauttia isoveikan veikeästä seurasta vielä toisenkin yönseudun.
Päivän kilometrit 289,4 km. Sadekamppeet oli päällä Siikajoelta Marjaniemeen. Ei paha.

Tiistai 5.7 Kotimatka. Kasitietä Jepualle ja siitä Alahärmän ja Seinäjoen kautta Jalasjärvelle. Ja kolmostietä kotia. Ja jälleen Toni Hellinen muisti skootteristia, eikä ollut lämmintä sadetta. Repussa satulakaukalossa ei ollut kuin varasukat, hammasharja ja tyyny. Kaikki mukana olleet vaatteet olin pukenut päälle ja hyvä niin. Tällä kertaa sade oli niin rajua että kahvalämppäreistä ja kahvasuojista huolimatta vaihdoin Kokkolan Aakkosilla kuivat hanskat. Raahe-Kokkola välillä hanskat kastuivat ihan litimäriksi.
Päivän kilometrit 466,9 km. Kokonaiskilometrit: 1312,8 km. Burgman toimi loistavasti, ei ainuttakaan teknistä ongelmaa.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Suzuki AN 400 Burgman Limited, 2009