Savon Viäntö I ( 4.-6.8.17 )

Kesäloman loppuminen ei koskaan niin kovin hääviltä tunnu. Ei tänäkään vuonna, mutta nyt oli jotakin jota olin odottanut jo kauan: Maxikokoontuminen; Savon Viäntö ajettaisiin Savonlinnassa ja Kerimäellä 4.-6.8.2017. Minulle tuo Itä-Suomi on paljolti suuri tuntematon. Ensimmäinen lomanjälkeinen työviikko siis meni pakkaillessa, karttoja tutkien ja tunteja laskien.

Perjantai 4.8 klo 9:30 polvistuin työpaikallani Pirkkalassa ratsuni viereen ja tarkastin että öljyikkunassa näkyi öljyä = oli yli puolenvälin. Taivas lupaili märkää, mutta jätin sadeasun satulakaukaloon. Kolmisenkymmentä kilsaa ajettuani, Ruutanan Shellin pihalla pujotin kurahousut jalkaan ja sadetakin päälle. Keljonkankaan Aakkosilla pidin munkkikahvipaussin. Pieksämäen Hesellä söin roskaruokalounaan ja Virtasalmen kautta Juvan Aakkosille munkkikahvipaussille. Juvalla oli selvästi nähtävissä että kyseisenä viikonloppuna olisi Itä-Suomessa motoristeja: Intruder Club kokoontui Punkaharjulla ja Kesälahdella taas oli perinteinen Ponutaival jota isännöi Kiteen MC. Monen näköistä ja kokoista motoristia ja prätkää oli ”absin” pihassa.

Koskapa minulla ei ole lehmän hermoja eikä atk-tukihenkilön osaamista en ole päivittänyt Naviani ( sehän on ihan uusi, ei kymmentä vuotta ). Niinpä Savonlinnan ohitustie oli luonnossa erilailla mitä mun Navissa. Navin mukaan ajoin pitkät piustaleet veden päällä ja Navi yritti epätoivoisesti opastaa mua rantaan.

Majoittuminen oli Kerimaassa, kahdessa mökissä. Maxeja oli paikalla 11 ja skootteristeja 14.

Perjantai-iltana osallistuimme sisävesiristeilylle ilman ollessa edelleen sateisen tuhruinen. Ajolenkki oli lauantaina, ajoimme Puruveden ympäri. Iltapäivällä oli tietty ”pakollinen” käynti Olavinlinnassa. Edellisestä käynnistäni olikin jo 27 vuotta.

Sunnuntainen kotimatka oli jälleen sateinen. Kiitos tapahtumasta järjestävä pariskunta. Ei kai tämä tähän jää??