SC Reinot Mantan Grillillä 15.7.2017

Kesän17 Reino-tapaaminen oli Mantan Grillillä Kajaanissa. Erään ”Reinon” mielestä Mantalta saa Suomen parasta Kebabbia, niin pitihän tuo käydä testaamassa.

Toisaalta kotijoukoilta saa herkemmin poistumisluvan jos on joku päämäärä minne on menossa. Jos vain sanoo lähtevänsä ajeleen, tulee loma-anomus aika herkästi takaisin kommentilla: Ei myönnetä. Mutta kun kerroin käyväni Kajaanissa ja Oulussa, loma myönnettiin :)

Järjestäjänä oli siis SC Reinot, mutta ajelu oli avoin kaikille 125cc-899cc skoottereille. Kutsut julkaisin Naamakirjan Skootteristin Kuulumiset-ryhmässä ja myös Moottoripyörä[piste]org-foorumilla.

Tapaaminen oli klo 11 Yliviesan Nesteellä.

Olin varannut majoituksen Kalajoen opistolta koko viikonlopuksi. Tämä viikonloppu tais olla kesän ainoo viikonloppu milloin oli satamatta kaikki 3 päivää. Pe 14.7 matkalla Kalajoelle ajoin Reisjärven kautta ja kahvittelin kaverini Harrin luona. Vaikka ajomatka oli lämpötilan ja kosteuden suhteen ok, tuntui opiston sauna silti hyvältä, ennen yöpuulle asettumista.

La 15.7 hyvän ja runsaan aamupalan jälkeen ajoin Ylivieskan Nesteelle missä oli jo Jukka ja Yamaha Majesty 250 odottamassa, hän oli tullut Hämeenlinnasta. Pian paikalle karsivat myös Cake Kalajoelta ( Honda Helix 250 ) ja Hannu Raahesta ( Kymco Grand Dink 250 ). Hannu otti keulamiehen paikan ja johdatti retkueemme Ylivieskasta Kajaaniin Suomen maantieteellisen keskipisteen kautta. Jossain kohtaa vastaamme ajoi skootteristi joka tervehdittyään teki u-käännöksen ja liittyi letkaamme. Hän oli kajaanilainen Matti ( Gilera 800 ). Mantalla meitä odotteli jo Janne ( Vespa GTV 250 ) joka tuli paikalle Kuhmosta. Kuhmossa oli sinä aamupäivänä satanut erittäin rajusti, mutta me 5 muuta pääsimme kuivana perille.

Grillin omistaja sattui olemaan paikalla ja hänelle luovutimme komean Reino-tarran. Hän hämmästeli kun kuuli että osa meistä oli tullut Hämeenlinnasta ja Tampereelta asti. Aikamme turistuamme Janne lähti kotiinsa ja me muut suuntasimme Oulun torille munkkikahveille. Matti saatteli meitä kymmeniä kilometrejä, ennenkuin malttoi kääntyä takaisin Kajaaniin.

Oulun torilla retkueemme hajosi. Cakella oli niin kiire, ettei ennättänyt jäädä edes kahvittelemaan, Hannu ja Jukka taas halusivat ajaa Oulusta Raaheen pikkuteitä mutkitellen. Minä olin siinä kohtaa saanut jo mutkateistä tarpeeni ja suora reitti Oulusta Kalajoelle kasitietä pitkin tuntui hyvältä. Raahessa toppasin sen verran että kävin ammattikoulun Hesellä syömässä 10 sipulirengasta, maito ja kahvi. Kävin myös Hesen vieressä olevalla hautausmaalla isän ja äitin haudalla. Samaisen hautausmaan muistolehtoon on siroteltu Renne Nikupaavolan tuhkat. Renne suomensi Tex Willereitä kymmeniä vuosia kuolemaansa saakka, kuoli niinsanotusti saappaat jalassa.

Että taas tuntui opiston sauna hyvältä ja hyvää teki päästä vaateriin pitkän päivän päätteeksi.

Su 16.7 hyvän ja runsaan aamupalan jälkeen kamat kasaan ja serkkupojalle jatkamaan aamukahvittelua. Hänen kesälomansa alkoi juurikin sinä viikonloppuna, kohtelu oli siis erittäin höyliä ( loma viä edessä ja lomarahat tilillä ). Kotimatka Kalajoki-Tampere oli kesän17 paras ajorupeama. Ilma oli sellainen kun kuuluu ollakkin, ajotakin alla pelkkä t-paita ja reitti sellainen että aurinko ei paistanut silmiin.

No, myydäänkö Mantalla Suomen parasta Kebabbia??
Jos Kebab on hyvää, se on todella hyvää.
Jos Kebab on pahaa, se on silti melko hyvää.
Minun mielestä Suomen parasta Kebabbia myydään ravintola Aryanassa Kangasalla.