Käynti pätkii

6 posts / 0 new
Uusin kirjoitus
timppatee
Käynti pätkii

...mutta merkillisen harvoin.

Vuosi sitten kesällä kun ajoin Virossa kotia kohti, niin Vespani (GTS 250) sammui kesken ajon. Nopeutta oli noin 80-90 km/h ja käymisen tauko kesti ehkä noin sekunnin. Koska ajoin kiireessä kohti laivaa niin sydämeni pysähtyi ehkä neljä sekuntia :D

No tänään taas - melkein vuosi myöhemmin - sama juttu. Kesken ajon kone selkeästi sammui sekunniksi, ei paljoa pidemmäksi aikaa. Nopeuskaan ei ehtinyt jutti tippua mutta katkos oli selkeä.

Nyt se kysymys. Pitääkö mun huolestua? Tuskin on vikaa helppoa löytää, kun se ei jää päälle. Ellei sitten jollain ole ollut jotain samanlaista.

-timppa

kaiwec
Käynti ongelma.

Morjes. Mulla oli aikoinaan sama ongelma ja syy oli että tulpanhattu oli melkeen irti.

Tulpan hattu irtoo helposti jos esimerkiksi ajaa mukulakivi kadulla.Oon melko varma
et se on se hattu.

T.Kaitzu

Kaizu

sepi
Samma här

Sama juttu oli omassakin GTS:ssä. Tulpanvaihdon jälkeen, muutama sata kilometriä ajettua, alkoi hyytyä ja pätkiä. Lopulta sammui ja tulpanhattu oli noussut irti tulpasta. Painoin sen takaisin ja katsoin että tulpanjohdon asento on luonteva. Nyt on ajettu 20000 km lisää eikä ongelma ole toistunut. Pitäis tässä 40000 km huollossa vaihtaa tulppakin ja katsoa, että hattu on kunnolla paikallaan.

t. Sepi

timppatee
Olisikin noin halpaa

Tulppa on mulla ostettuna vaan ei vaihdettuna. Olipa hyvä että kysyin ennen niin osaa availla tuosta näkökulmasta. Kahdenkympin huolto lähenee minulla.

Omerta
Samma här

Samaa ongelmaa alkanut esiintyä minullakin. Tänään käynti pätki monta kertaa peräkkäin moottoritievauhdissa - oli oikeesti aika pelottavaa. Syttyikö teillä pätkimisen aikana se oranssi merkkivalo nopeusmittarin vasemmalla puolella? Minulla se välähti ainakin yhden vähän pidemmän, parin sekunnin mittaisen pätkähtämisen aikana. Huomenna tarkastan ton tulpan hatun, ja jos ongelma ei näytä olevan siinä niin vien huoltoon. Takuuta vielä jäljellä, niin saavat katsoa sen kuntoon.

timppatee
Korjaantui

Vähän harvoin tätä lukenut - sorry. Mutta omaani kun vaihdoin tulpan ja samalla tsekkasin että tulpanhattu on kohdillaan niin meni oireet ohi. Toki se häiriö oli niin harvoin toistuva, että ensi kesänä vasta tiedän tarkemmin.... :D